Měsíc duben byl nabytým sportovním měsícem – co se tedy běžeckých závodů týče. Zúčastnili jsme se čtyř závodů, a to:

1. Prvního kola Zajícovy ligy v Bílovicích nad Svitavou

2. Běžeckého krosu ve Spannbergu v Rakousku

3. Mistrovství Jihomoravského kraje v krosu ve Vacenovicích

4. Morenda Mítinku U 15 v Brně na stadionu Moravské Slavie

 

Nyní pár slov o každé akci.

I. První kolo Zajícovy ligy v Bílovicích nad Svitavou (1. 4. 2023):

Viz dříve vydaný článek.

II. Běžecký kros ve Spannbergu v Rakousku (8. 4. 2023):

Na tento závod se vydala Michelle Šestáková (8. C) a její trenérka. Akce to byla úspěšná, neboť obě ve svých kategoriích zvítězily, a odvezly si tak pěkná první místa.

Závodilo se na bahnité trati o délce 5,950 km. Michelle závod zvládla za 32:45. Její trenérka trať odběhla za 25:44. Suma sumárum lépe to dopadnout nemohlo! 😊 😊

III. Mistrovství Jihomoravského kraje v přespolním běhu ve Vacenovicích (15. 4. 2023):

V polovině dubna se konala „naše největší akce“. Tohoto závodu se zúčastnila opět Michelle Šestáková (8. C), Denisa Furchová (7. B) a samozřejmě jejich trenérka.

Jako první závodila Denča. Běžela trať o délce 2 000 metrů, kterou zdolala za 9:22. Celkově obsadila hezké šesté místo ze 13 dívek. To je na její debut na akci tohoto typu chvályhodný výkon. Mimo jiné si Denča zaslouží obrovskou pochvalu. Proč? Neboť se oproti loňské sezóně velmi zlepšila. Přes zimu na sobě makala, a tak není divu, že už se to začíná projevovat.

Na závěr se běžel hlavní závod, a to běh na 4 300 metrů. Na start se postavila Michelle Šestáková a trenérka Barbora Kopřivová. Míša běžela za 21:34 a obsadila hezké třetí místo. Její trenérka Barbora kategorii žen vyhrála a stala se mistryní kraje. Řekla bych, že jsme tedy reprezentovaly na výbornou! 😊 😊

IV. Morenda Mítink U15 v Brně na stadionu Moravské Slavie (22. 4. 2023):

Dubnové závody jsme zakončily na brněnské Morendě. Morenda mítink jsou tradiční dráhové závody organizované Moravskou Slavií. Této sportovní akce se zúčastnily Natálie Kratochvílová (7. B), Denisa Furchová (7. B) a Michelle Šestáková (8. C).

Všechny atletky si poměřily síly na tati dlouhé 800 metrů. Nejrychlejší byla Denča s výkonem 2:52,15. O vteřinu po ní finišovala Michelle za 2:53,50. A poslední z našeho tria doběhla Natka s časem 3:05,45.

Pochvalme holky. Jednalo se o dobře obsazené závody, takže se děvčata potýkala s vyšší mírou stresu. Nakonec se s nervozitou ale popraly a nyní se mohou těšit z kvalitní atletické zkušenosti! 😊 😊 No a Denča Furchová si svým vítězstvím navíc řekla o prvenství v naší pohořelické skupině. A tak se může těšit dvojnásobně. Gratulujeme!!!

Mgr. Barbora Kopřivová