Podzimní pečení aneb Den s troubou

Lis 15, 2024 | 3B aktuality, 3C aktuality, 3D aktuality, magazín

V rámci předmětu pracovní činnosti si žáci 3. ročníku na Paarově zámečku sami připravili dopolední svačinu – jablečný štrúdl.
Využili k tomu jablka, která dostávají ze školního projektu Ovoce do škol.

První část výuky byla pro některé děti náročnější – loupání jablek, strouhání, … Následné balení těsta do štrúdlu už bylo opravdové ,,kulinářské umění“.
Naštěstí vše dobře dopadlo a nastala druhá část výuky. Ta se některým hladovým strávníkům zdála nekonečně dlouhá…. Náročný úklid kuchyňky, a potom ne a ne se dočkat, až bude vše upečené ….. Ufff,nic se nespálilo. Zámeček se nám krásně provoněl skořicí.
Hotový jablečný štrúdl si děti naservírovaly na talíř, popřály si dobrou chuť a huráááá, konečně svačina. Vzájemně ochutnávaly a vše, opravdu vše do posledního kousíčku s chutí snědly.
Všechny musíme moc pochválit. Svačinku jsme dostaly i my, třídní učitelky a musíme říct, že byla opravdu vynikající.
Tak snad budete mít i Vy to štěstí a někdo Vám takovou dobrotu naservíruje.

Mgr. Radka Baráková, Mgr. Jana Slaná, Petra Valášková